6.1.2013

Xi'an

15. - 17. 11.

Xi'anin isoin nähtävyys on terrakotta-armeija, joka itse asiassa sijaitsee parin tunnin bussimatkan päässä kaupungista. Nähtävyytenä kai jossain määrin verattavissa jopa Kiinan muuriin (kun olet Kiinassa, on pakko käydä katsomassa). Meitä tämä suuri armeija ei kuitenkaan kauheasti säväyttänyt, vaikka sotilaat ja hevoset olivat todella yksityiskohtaisia. Sotilaat löydettiin vasta vuonna 1974 ja tähän mennessä löydettyjä/kunnostettuja on noin 8000 kpl. Kaivauksia sekä kunnostuksia jatketaan edelleen. Tämä armeija voi näyttää todella erilaiselta 20 vuoden päästä kaikkien kunnostusten jälkeen.

Päivä, jolloin kävimme terrakotta-armeijalla, oli myös meidän reissun 50. päivä. Satoi vettä ja oli viileää. Illan kuitenkin kruunasi sauna, joka löytyi meidän guesthousesta. Lämpöä ei tosin saatu kuin parhaimmillaan 70°c, mutta sauna oli ilmainen ja ei kai sitä täydellisyyttä voi täällä vaatia. 

Itse Xi'anissa meidän mielestä hyvä kokemus oli käydä kaupunkia kiertävällä muurilla. Muurin päällä pääsee kävelemään koko keskustan ympäri. Me vuokrattiin polkupyörät, koska matkalle tulee mittaa noin 14 kilometriä. Aikaa muurin kiertämiseen polkupyörällä on 100 minuuttia, mikäli aika ylittyy joutuu maksamaan lisähintaa. Meillä meni noin 90 minuuttia tähän matkaan parilla pienellä pysähdyksellä. Tämä oli todella hyvä tapa nähdä kaupunkia ja välttää ruuhkat!

terrakotta-armeijan sotilaat näyttävät aina niin pieniltä valokuvissa


pyöräilemässä Xi'anin kaupungin muurilla





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti