19.1.2013

risteilemässä

9. - 10. 12. Halong Bay

Turistiristeily Halongin lahdella alkoi neljän tunnin bussimatkalla Hanoista Halong Cityn satamakaupunkiin. Tämän lyhyen siirtymisen jälkeen pääsimmekin suoraan veneeseen ja matkaamaan kohti Halong Bayta.
Maisemat olivat upeita; pientä saarta ja kukkulaa riitti silmänkantamattomiin. Ei ihme että täällä on kuvattu monia elokuvia, esimerkiksi James Bondia. Vaikka sää oli todella pilvinen, ei se muuttanut fiilistä huonommaksi.
Risteilyyn kuului myös aktiviteetteja. Pääsimme käymään luolassa, joka oli todella hieno kaikkine valoineen ja kivimuodostelmineen, sekä kokeilemaan kajakointia. Kajakointiin oli aika vähän aikaa ja veneliikenne lahdella on vilkasta, joten kovin kauaksi ei voinut meloa.
Auringonlaskun aikaan aloimme olla lähellä Cat Ban saarta, jossa meidän oli määrä yöpyä. Veneestä käsin auringonlasku oli todella upea. Saarelle päästyä piti odotella bussia ja aika menikin nopeasti seuratessa paikallisten koiran grillausta. Meitä tapahtuma ei kauhistuttanut niin paljoa kuin herkempiä, tiesimme kuitenkin että koiraa on tapana täällä päin maailmaa syödä. Ei kuitenkaan tehnyt mieli pyytää maistiaisia.
Saaren kylään emme hirveästi päässeet tutustumaan, koska saavuimme pimeän aikaan ja lähdimme seuraavana aamuna aikaisin. Kävimme kuitenkin illalla kävelemässä satamassa ja oikein viihtyisältä paikka vaikutti.
Toisen päivän ohjelma olikin vain bussi-vene-bussi-yhdistelmä takaisin Hanoihin odottelemaan ensimmäistä open-tour-bussimatkaa.





lohikäärme



näkymä hotellin ikkunasta aamulla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti