31.1.2013

Mui Ne

16. - 18. 12.

Kuten Nha Trang, myös Mui Ne on venäläisten suosima matkakohde, mutta paljon parempi sellainen.

Ilma täällä oli todella kuuma ja rannalle piti päästä suoraan hostellin löydyttyä. Mui Nen ranta on pitkä ja kapea, sekä täynnä kitesurffaajia. Kitesurfing, suomeksi leijalautailu, on Mui Nen suurin aktiviteettivetonaula. Ilmeisesti alan huiput ympäri maailmaa käyvät täällä surffaamassa. Tuulinen ranta onkin siihen tarkoitukseen omiaan; aamupäivästä uiminenkin onnistui ihan mukavasti, mutta iltapäivällä tuulen voimistuessa sai keskittyä auringonottoon ja lautailijoiden väistelyyn. Meillä ei valitettavasti ollut aikaa opetella tätä hienoa lajia, koska tavoitteenamme oli ehtiä jouluksi aivan Etelä-Vietnamiin. Rannalla makoiluun sen sijaan oli aikaa ja aika nätisti sitä tulikin käristettyä itseään.
Mui Nessa kuuluu ehdottomasti syödä mereneläviä. Tienvarren kala-altaista saa itse valita mieleisensä kaloista käärmeisiin ja ruoka on sekä tuoretta että todella hyvää!
Viimeisenä päivänä kävimme tutustumassa Mui Nen ympäristöön. Retkeen kuului käynti kaksilla eri hiekkadyyneillä (toisilla pääsi ajamaan mönkijällä ja toisilla laskemaan liukuria), kalastajakylässä  vierailu ja kävely purossa joka oli nimetty Fairy Streamiksi. Mönkijällä ajo hiekkadyyneillä oli kyllä hauskaa ja siellä olisi saanut kulumaan montakin tuntia tajuamatta ajan kulua. Liukurilasku hiekassa taas ei vetänyt vertojaan siihen mitä Suomessa talvella harrastetaan. Keijupurossa kävely oli mukavan raikastava kokemus kaiken hiekkapölyn jälkeen.


kitesurffaajat kapealla rannalla

tandempyöräilyäkin tuli kokeiltua


White Sand Dunes auringonnousun aikaan



kalastajakylässä

Fairy Stream

punavalkoista maaperää

puron päästä löytyi pieni vesiputous

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti