13.1.2013

Bifenxian pandakeskus

26. 11.

Chengdusta kävimme päiväseltään myös Bifenxian luonnonpuistossa sijaitsevassa Panda Basessa.
Chengdun hostellit ja matkatoimistot mainostavat pandaretkiä kaupungin laitamilla sijaitsevaan Panda Breeding Centeriin ja kun kyselimme pääsisikö Bifenxiaan järjestetyllä retkellä, olivat ainakin meidän majapaikassa ymmällään. Onneksi heillä oli lainata Lonely Planetia, josta löytyi neuvoa miten päästä sinne omatoimisesti. Breeding Center tekee varmasti myös hyvää ja erittäin tarpeellistä työtä, mutta me päätimme taas olla tukematta paikkaa jossa saa suurella rahalla kuvauttaa itsensä pandavauva sylissä.

Me siis joukkoliikennöimme Panda Baseen, joka on rakennettu Bifenxian luonnonpuistoon. Matkassa kesti kaikkine bussin vaihtoineen noin neljä tuntia suuntaansa. Luonnonpuisto oli myös hienon näköinen ja täälläkin olisi ollut polkuja ja varmasti hienoja maisemia missä vaellella, mutta meillä oli nyt luonnonpuistokiintiö jo aika täynnä Leshanin ja Jiuzhaigoun jälkeen. Sitä paitsi päivä kului tehokkaasti ihan vain pandakeskuksessa kävellessä.
Keskuksessa pandoilla oli aitaukset joissa oli runsaasti tilaa ja tekemistä. Aikuiset pandat kuitenkin tuntuivat keskittyvän syömiseen, kun nuorempien piti välillä telmiäkin. Täälläkin tuntui pääsevän todella lähelle pandoja, aitaukset pääsi kiertämään polkuja pitkin lähes kokonaan ympäri. Kaiken kaikkiaan näimme noin 30 yksilöä, joista pari ihan pientä suloista palleroista pandavauvaa ikkunan läpi. Puistossa oli rauhallinen tunnelma, ehkä senkin takia että muut vierailijat olivat harvassa. Kiinalaisia turisteja varten oli useita kylttejä joissa kehoitettiin puhumaan hiljaa ja olemaan roskaamatta. Silti kohtasimme seurueen jotka tyypilliseen tapaansa huutelivat toisilleen kovaan ääneen aitausten yli.
Tämä oli yksi sellainen paikka, jota voimme todella suositella!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti