6.1.2013

Chengdu

18. 11. - 27. 11.

Matka Chengduun alkoi hyvin jo ennen matkan alkua, kun oltiin ostettu vahingossa bussiliput junalippujen sijasta. Ei bussissa mitään vikaa ole, mutta saapumisajaksi oli merkitty klo 2.00 yöllä ja täydellä varustuksella ei kiinnostaisi etsiä hostellia tuohon aikaan. Varattiin sitten etukäteen hostelli (joka olikin erittäin hyvä) muutaman saksalaisen herrasmiehen suosittelemana, sekä ilmoitettiin että saavutaan yöllä. Bussin lähdettyä alkoi edessä olevassa tv:ssä pyörimään video siitä mitä kuskit (2 kuskia ja yksi bussiemäntä) eivät saa tehdä matkan aikana; kuten polttaa tupakkaa, puhua kännykkään, haukotella, jutella toistensa kanssa. Nämä kaikki säännöthän rikottiin tietenkin jo hyvissä ajoin. Hieman ennen yhtä yöllä pysähdyttiin ja matkaa oli vielä vajaat kolmesataa kilometriä jäljellä. Tuli ajatus, että bussi ei välttämättä ole perillä kahdelta :) Pysähdyksen aikana ”bussiemäntä” jakoi viltit sekä matkustajille että kuskeille ja tässä vaiheessa käytiinkin kaikki sitten unille kuskeja myöten. Viiden pintoja jatkettiin matkaa ja bussi saapui Chengduhun kahdeksan aikoihin aamulla. Kiinassa ilmeisesti bussit eivät saa ajaa yöllä kello kahden ja viiden välillä. Silti bussissa piti olla kaksi kuskia, koska vaihto täytyi tehdä neljän tunnin välein. Hulluja nuo kiinalaiset.

Sichuanin provinssin pääkaupunki Chengdu on jälleen yksi iso kiinalainen kaupunki, jossa saastepilvet estävät auringon näkemisen, mutta missä on loistava tilaisuus käydä katsomassa pandoja, kiinalaista oopperaa tai läheisessä Leshanin kaupungissa sijaitsevaa jättibudhaa puistoineen.

Kiinalainen ooppera oli aivan loistava kokemus! Vaikka puheesta ei mitään ymmärtänytkään niin näytelmät oli esitetty sillä tavalla että jokainen pysyi kärryillä. Oopperassa oli näytelmiä, musisointia, nukketeatteria, varjoteatteria, jöngloorausta ja Sichuanin provinssin oma erikoisuus: vaatteitten/maskien vaihto. Vaatteiden ja maskien vaihtoa (bian lian) on pidetty eräänlaisena taikuutena ja se onkin ollut tarkkaan varjeltu salaisuus. Näytti todella vaikuttavalta, miten näyttelijän koko asu vaihtui silmänräpäyksessä. Tätä kaikkea oli aivan mahtava seurata ja juoda samalla maailman parasta teetä.

Kiinalainen ooppera

näyttelijät valmistautumassa



eräiden mielestä maailman parasta teetä

Me tehtiin omatoimisesti mukava päiväretki Leshaniin katsomaan jättibuddhaa parin muun turistin kanssa. 71 metriä korkea istuva buddhapatsas on vaikuttava näky ja ympäröivä puisto mukava, vaikkakin portaita oli taas vähän liikaa.



portaat buddhan päästä varpaisiin



näkymät olivat paikoitellen kuin Unchartedissa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti