19.1.2013

Hanoi

5. - 8. 12.

Rajan ylitys Kiinan puolelta Vietnamiin alkoi juhlallisesti Kiinan kansallislaulun siivittämänä ja oli reissun tähän mennessä helpoin ylitys. Kansallislaulun pauhattua saimme leimat passiin Kiinan puolella, kävelimme sillan yli vastaanottamaan Vietnamin leimat ja sillä selvä. Rinkkoja ei edes läpivalaistu missään vaiheessa, eikä kyselty mitään.

Hanoihin saavuttiin illalla, mikä ei ikinä ole mukavaa. Bussipysäkki sijaitsi tuntemattoman kadun varressa ja ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa taksi vanhaan kaupunkiin. Hostelli löytyi kyllä onneksi helposti.
Hanoissa vietettiin aikaa vanhassa kaupungissa kävellen ja tehtiinpä pari hyvin turisti-päätöstä. Ensinnäkin ostimme turistiristeilyliput Halong Bayhin, josta myöhemmin lisää. Toiseksi ostimme open-tour-bussiliput. Vaikka aikaisemmasta kokemuksesta tiesimme että turistibussi on aina se huonoin vaihtoehto, jostain syystä kuitenkin ostimme nämä liput. Open-tour-bussiliput toimivat siten, että etukäteen valitaan kaupungit missä haluaa pysähtyä ja matkustusaika on avoin. Seuraavalle etapille täytyy varata istumapaikka päivää ennen lähtöä. Bussi käy hakemassa hostellilta ja pysähtyy seuraavassa paikassa hostellialueelle, eikä kaupungin laitamille kuten normaalit bussit. Ideana erittäin hyvä, käytännön toteutus vain mättää. Seuraavan etapin varaus ei ikinä onnistunut hostellista käsin, vaan täytyi itse käydä näyttämässä lippuja matkatoimistolla, eikä bussi myöskään hakenut hostellilta. Kerran meitä juoksutettiin neljään eri osoitteeseen paikkoja varatessa. Bussit olivat myös erittäin huonossa kunnossa. Meidän kokemuksella emme voi suositella open-tour-bussilippujen ostoa kenellekään. 

bussimatkan taukopaikan keittiö, jossa käytiin osoittamassa mistä kupista halutaan ruokaa


näkymä hostellin parvekkeelta


St Joseph katedraali

Thap Rua - kilpikonnatorni

näätäkahvia, sivettikissojen vietnamilainen vastine

1 kommentti: