25.5.2013

pikku-Chang

14. - 19. 2. Koh Chang


Pikku-Changia ei pidä sekoittaa samannimiseen isompaan saareen Siaminlahdella. Tämä Andamaanienmeren puolella sijaitseva pieni saari on yksi niitä ”salaisia” paratiisikohteita joista ei pitäisi kertoa kenellekään.
Meille molemmat Chang-saaret olivat tuttuja edelliseltä Thaimaan reissulta pari vuotta sitten ja halusimme palata pienemmälle katsastamaan oliko meininki muuttunut miten tässä ajassa. Päärannalle oli tullut muutamia bungaloweja lisää ja taisi jostain resortista löytyä jo nettimahdollisuuskin, mutta onneksi tunnelma oli yhtä rento ja rauhallinen kuin ennenkin. Ja meidän lempipaikkamme ihaninen omistajineen saaren pohjoisosassa oli säilynyt tismalleen samanlaisena. Onneksi saimme vielä saman bungankin.
Pikku-Changilla ei ole käytännössä mitään muuta tekemistä kuin rentoutuminen, eli kannattaa ottaa hyvä kirja mukaan riippumattoon. Saaren ehtii kävellä ympäri päivässä ja kävely tai venekyyti onkin täällä ainoat tavat päästä paikasta toiseen. Saarelle on tehty muutamia hiekkateitä, mutta autoja ei ole ja mopojakin vain muutamilla paikallisilla. Päärannalle (johon oli siis meidän bungalta kävellen matkaa noin 45 minuuttia) oli muuten ilmestynyt yksi sukellus-firmakin, mutta paikka näytti hyvin hiljaiselta. Pikku-Changin lähivedet eivät ole missään nimessä Thaimaan parhaita sukellukseen tai snorklaukseen.
Jos haluaa irtautua kaikesta maailman pahasta, on pienempi Koh Chang juuri oikea paikka siihen. Puhelimeen saa kenttää vain kipuamalla mahdollisimman korkealle ja sähkötkin toimivat generaattorilla yleensä vain illalla kuudesta kymmeneen. Täällä voi rauhassa keskittyä mietiskelemään mitä tänään söisi ja kävisikö uimassa vai menisikö riippumattoon.





siellä piilossa on meidänkin mökki

sarvinokkalintuja näkee runsaasti varsinkin saaren pohjoisosassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti