26.5.2013

Mandalay

8. - 10. 3.


Tänne asti päästiin ilman lentokonetta, käyttäen vain junia, busseja ja veneitä kulkuvälineinä, mutta valitettavasti Myanmariin ei vielä pääse maateitse (kuin vain aika vaivalloisesti Kiinasta), joten jouduimme lentämään Bangkokista Mandalayhin.

Myanmar (entinen Burma) on todella erilainen kuin muut Aasian maat, tuntui kuin olisi astunut ajassa taaksepäin. Ei ole hienoja ostoskeskuksia, led-valoja (paitsi Buddha-patsaita koristamassa), kaupustelijoita ja myös baarit loistavat poissaolollaan. Paikallinen pukeutuminen vaikuttaa aluksi huvittavalta, mutta pian siihen tottuu ja täällä olisi suotavaa turistinkin pukeutua hieman peittävämmin kuin Thaimaan aurinkorannoilla. Paikalliset miehetkin käyttävät hameelta näyttävää kangaskaitaletta, longyia, siihen pukeutuvat niin mopokuskit kuin bisnesmiehetkin. Naiset ja lapset koristelevat naamansa vaaleankeltaisella thanakha-tahnalla. Ja kaikki pureskelevat betelillä hampaansa punaiseksi (betelin pureskelu näkyy myös kaduissa punaisina sylkyläiskinä). Mekin kokeilimme tätä ihmelehteä, mutta meille vaikutuksena oli lähinnä halu pestä hampaat mahdollisimman pian.

Mandalay ei kaikesta tästä uudesta (tai vanhasta) ja ihmeellisestä huolimatta ollut kuitenkaan kaupunkina sellainen että olisimme viihtyneet siellä paria päivää pidempään. Täällä lämpötila kipusi päivällä jopa 40 asteeseen, joten olo oli välillä hieman tukala. Iltaisin kaupungin kadut hiljenivät jo yhdeksän aikoihin ja katuvaloja oli hyvin niukasti, joten taskulamppu oli tarpeellinen pimeän aikaan liikkuessa. Me kiertelimme kaupunkia kävellen ja kävimme riksakyydillä ihastelemassa auringonlaskua näköalapaikalla, joka osoittautuikin paikallisten asuinalueeksi joen varrella. Kiipesimme myös lukemattomat portaat Mandalay Hillin pagodalle, josta näki koko kaupungin.


Myanmarissa pagodoja löytyy joka nurkalta

Myanmarin paras ruoka löytyy tästä katukojusta Mandalayssa - beef curry maistuu ihan karjalanpaistille

paikalliset suhtautuvat valokuvaukseen hyvinkin eri tavoin: jotkut pelkäävät kameraa ja toiset taas oikein pyytävät päästä kuvaan


Mandalay Hill

Mandalay Hill

joenvarren asutusta

joenvarren asutusta

nämä traktoriautot ovat yleinen näky Myanmarissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti