4.4.2013

Siem Reap

20. - 24. 1.

Kambodzan kiertueemme päättyi Siem Reapiin ja Angorin kuuluisiin kivikasoihin.

Itse Siem Reapin pikkukaupungissa ei ole mitään nähtävää. Turistit tulevat tänne vain Angorin hylättyjen temppeleiden takia. Kaupungin keskusta onkin vain Pub Street ja sitä ympäröivät kadut majataloineen ja ravintoloineen, sekä yllättävän monet iltamarkkinat. Ihmiset siis pyörivät päivät raunioilla ja tulevat illaksi kaupunkiin syömään, juomaan ja ehkä nukkumaankin.


Pub Street : Kambodzan Khao San Road

kalahierontaa käytiin kokeilemassa : ei sattunut mutta kutitti kyllä alkuun

Angorin temppelit

Angorin temppeleille (joista siis vain yksi on kuuluisa Angor Wat) myydään yhden, kolmen ja seitsemän päivän lippuja. Me ostettiin yhden päivän lippu, jolla pääsi myös edellisenä iltana katsomaan auringonlaskua Phnom Bakhengin temppelille. Ari joutui tekemään iltareissun itsekseen Lauran parannellessa ikävää ruokamyrkytystä, mutta onneksi temppelillä ei tarvinnut olla ihan yksinään.
Meistä olisi ollut mukava kiertää temppeleitä polkupyörillä, mutta ruokamyrkytyksen takia vuokrasimme tuk-tukin meitä kuskaamaan. Päivä alkoi auringonnousulla pääkallopaikalta Angor Watilta. Seuraavana vuorossa oli Bayon joka osoittautuikin meille kaikista mieluisimmaksi temppeliksi. Bayonin tornit on koristeltu hienoilla kasvoilla ja temppelin sokkeloihin oli helppo eksyttää muut paikalla olijat. Muutaman pienemmän temppelin jälkeen pysähdyimme Ta Prohmilla. Temppelin raunioista kasvavat puut olivat kieltämättä vaikuttavia, mutta tässä vaiheessa olimme jo saaneet tarpeeksemme kivikasoista ja suuntasimmekin seuraavaksi hostellille päiväunille. 

auringonlasku Phnom Bakhengilla

auringonnousu Angor Watilla

Angor Wat

Angor Wat

temppelit on koristeltu uskomattoman yksityiskohtaisilla ja runsailla reliefeillä


Bayon

Bayonin sokkeloita

Bayon

Ta Prohm

kivikasoja

Angor Wat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti