12.12.2012

Peking

8. - 11. 11.

Tämä oli meidän toinen kertamme Pekingissä. Ensimmäistä kertaa kävimme Kiinassa syksyllä 2009 ja silloin tuli käytyä nuo "pakolliset" turistinähtävyydet: Kielletty kaupunki ja Kiinan muuri. Joten tällä kertaa vierailumme tässä kiireisessä ja ylisaasteisessa kaupungissa oli oikein rento ja mukava kokemus.
Vuokrasimme polkupyörät ja kiertelimme kaupunkia kaikessa rauhassa. Onnistuimme jopa löytämään erittäin hyvää ruokaa, mikä meiltä ei täysin onnistunut edellisellä Kiinan reissulla. 
Tällä kertaa meidän ainoa turistikohteemme oli Beihai Park. Itse puiston pääsylippu ei maksanut turhan paljon, mutta sisällä oli paljon eristettyjä kohteita, temppeleitä ja valkoinen stupa, jonne piti ostaa uusi pääsylippu. Lippukiristyksestä huolimatta mukava kiinalainen puisto polkuineen ja portaineen.
Illalla pyöräiltiin Night Marketille herkuttelemaan kaikenmaailman ötököillä ja sulalla sokerilla kuorrutetuilla hedelmillä ja hunajajugurtilla ja.. Ihastelemaan iltavaloja!

pyöräkaistat olivat mukavan leveitä

mielenkiintoisen muotoinen talo tuli vastaan

Beihai Park





tuonne kiivettiin kun viimeksi oltiin Pekingissä!

Night Marketin ötökkävalikoimaa

Kielletyn kaupungin sisäänkäynti iltavalaistuksessa

2 kommenttia:

  1. Kiva katsella teidän blogia kun ollaan menty niin samoissa paikoissa ja kuvattu samoja juttuja :P Toivottavasti olette viihtyneet Vietnamissa, me ollaan nautittu etenkin Pohjois-Thaimaan hiljaisemmista pikkukaupungeista ja mielettömän hyvästä ruuasta.

    - Aino ja Hannu

    ---

    kaksinkohtimaailmaa.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Me ei tykätty Vietnamista ihan niin paljon kuin oltiin odotettu, mutta nyt ollaan jo Kambodzassa ja täällä on viihdytty mainiosti! Toivottavasti teidän rantalomakin oli kiva ja kotimatka meni turvallisesti. Me yritetään edelleen saada blogia ajan tasalle joku päivä :D

    VastaaPoista