21.10.2012

Ulan-Ude

17. - 21. 10.

Ulan-Udesta olimme varanneet hostellin, joka piti löytyä lapsellisen helposti. Ensin piti vain löytää Leninin pää. Tämä olikin sitten hieman hankalampaa.. Lyöttäydyimme rautatieasemalla kahden vanhemman englantilaisrouvan kanssa samaan matkaan ja lähdimme kävelemään aivan väärään suuntaan. Aikamme etsittyämme, kysyimme tietä ja opimme että olimme väärällä puolella junaraiteita. Erittäin ystävällisten paikallisten avulla saimme halvan taksin ja pääsimme onnellisesti perille! Eksyessä tuli paleltua, mikä ei auttanut jo valmiiksi kipeää oloa. Seuraavat pari päivää saikin olla vuoteenomana, mutta lepo teki hyvää koska koko matkan ajan ollaan juostu ilman taukoja.

Kaupungin keskusta on aika nopeasti koluttu ja nähtävät nähty, mutta kaupunkia ympäröivää vuoristoa voi katsella pidempääkin. Ulan-Uden suurin nähtävyys on kuitenkin keskustassa: maailman suurin Leninin pää.

Sairastelun jälkeen suunnittelimme eteenpäin siirtymistä, mutta emme saaneet bussilippuja Mongoliaan sunnuntaille, joten jäimme vielä yhdeksi yöksi. Tänään kävimmekin tutustumassa läheisen Ivolgan kaupungin laitamilla sijaitsevaan buddhalaisluostariin. 40 kilometrin matkan pääsi helposti ja halvalla "marsulla" (marsutka = minibussi). Matkalla ja itse luostarialueella sai ihastella karuja pelto- ja vuoristomaisemia. Alueella vallitsi myös hyvin rauhallinen ilmapiiri, niin kuin pyhissä paikoissa yleensäkin.

Huomenna siirrymme Mongolian puolelle, jossa pitäisi olla astetta kylmempää, mutta sitäkin kauniimpia maisemia.




Giant Lenin Head



Ivolgan pääkatu

Ivolginsky datsan


2 kommenttia:

  1. Erittäin hyvää matksua! Eikun aktiivista päivittelyä ja meikäläinenkin pysyy kartalla vaikka ite eksysitttekin!

    -Heikura

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos! Aktiivista päivittelyä ei voi taata, mutta kirjotellaan aina kun saadaan aikaseks (kuten tästäkin vastauksesta huomaa)

    -Ari

    VastaaPoista