14.6.2013

kolmen päivän vaellus

14. - 16. 3.  Kalaw - Inle-järvi

Kalawin ja Inle-järven välisistä vaelluksista kuulee vaikka minkälaisia kauhutarinoita ylisuurista ryhmistä täpötäysiin luostarimajoituksiin ja yksitoikkoisiin maisemiin. Me taidettiin osata valita ensinnäkin hyvä aika turistikauden ulkopuolella ja toiseksikin hyvä vaellusopas, koska saimme kävellä kolmestaan oppaan kanssa. Ainoastaan viimeisenä päivänä näimme pari muuta ryhmää (joissa molemmissa oli enemmän ihmisiä) ja molempina öinä saimme yöpyä keskenämme. Ensimmäinen yö oltiin luostarissa ja toinen yö paikallisessa kodissa, ilmeisesti yöpymiset tehdään yleensä toisin päin. Maisemat eivät olleet maailman upeimmat, mutta ei meitä myöskään pitkästyttänyt missään vaiheessa.
Päivittäin kävelimme viidestä kahdeksaan tuntia, tietysti taukoja pidettiin runsaasti ja pidempi levähdys aina parin tunnin välein. Nousut olivat paikoitellen aika rankkoja, mutta näkymät ylhäältä hienoja. Kävely tapahtui välillä peltojen keskellä ja välillä kuivilla hiekkapoluilla. Matkalla näimme lukuisia eri kyliä ja heimoja, jotka kaikki pukeutuivat eri tavoin ja puhuivat omaa kieltään. Oppaammekaan ei aina ymmärtänyt kaikkia. Peltojen keskellä olo oli todellakin kuin vuosisatojen takaa, katsellessa paikallisten härkävaunuja ja puisia työvälineitä.
Vaikka reissu olikin rankka, oli se meistä ehdottomasti kokemuksen arvoinen! Parasta antia olivat matkalla kohdatut paikalliset lapsista vanhuksiin. Näimme sekä paikallista pukeutumista että improvisoituja lauluesityksiä.


kylä matkan varrella

vesipiste

mopolla pääsee myös junaraiteilla

markkinameininkiä juna-asemalla

valkosipulipeltoja

kylänraitilla

ensimmäisen illan auringonlasku

jyrkkää peltorinnettä

riisipeltojen keskellä



viimeisen päivän maastoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti